preloader
Note

Belgrado en Boedapest in het Nederlands

Sinds 2004, toen ik als student voor het eerst in Belgrado kwam, is er heel veel veranderd in de stad, maar gelukkig is er ook veel hetzelfde gebleven. Vooral de ziel van de stad is er nog, zoals de Serviërs het zouden zeggen. Ondanks de vele hippe restaurants en winkeltjes en de hypermoderne ’Belgrade Waterfront’ -wijk die aan de rivier gebouwd wordt zijn er ook de oude kafana’s waar gegeten en gezongen wordt en tuffen er nog steeds oude Zastava’s door de straten, hoewel wel steeds minder.

In 2011 heb ik mijn baan bij de stad Den Haag opgezegd en ben ik naar Belgrado verhuisd. Ik was verliefd geworden op de stad en ben m’n hart achterna gegaan. Om mijn passie te delen ben ik begonnen met de eerste fietstours in Belgrado. Dat was al gauw een succes en in 2015 ben ik ook in Boedapest gestart. Een heel andere stad met z’n eigen charme. Waar Belgrado echt de Balkan is, heeft Boedapest alle grandeur van een 19e eeuwse Europese hoofdstad.

In beide steden organiseren m’n team en ik nu fietstours, in het Nederlands en andere talen. In Belgrado leid ik daarnaast ook graag mensen rond in een van m’n oude Yugo’s om het verhaal van Belgrado als hoofdstad van Joegoslavië te vertellen, een land dat niet meer bestaat. Over heel de wereld komen onze gasten op de Yugotour, net als media van China tot Canada. Ook ‘Trouw’ was een keer mee.

Op onze site is alle informatie te vinden over de tours die we doen en de steden waar we actief zijn. Ook zijn er veel handige tips te vinden in de blogs over Belgrado en Boedapest. Ook voor fietsvakanties van Wenen naar Boedapest en van Boedapest naar Belgrado en verder door Servië kunnen we je met alles helpen, van fietshuur tot en met accommodatie.

Ben je op zoek naar een leuke stedentrip en hou je van relaxen in een spa en bezoeken van mooie musea, met ’s avonds een goed (en betaalbaar!) diner en super leuk en verassend nachtleven, dan nodig ik je graag uit naar Boedapest te komen.

Ben je daar al ’s geweest of ben je op zoek naar een stad die nog niet zo toeristisch is, waar nog niet alle gebouwen zijn gerestaureerd maar waarvan de charme en gastvrijheid je direct zullen betoveren, waar de Ottomaanse en westerse culturen samensmelten en waar het nachtleven doorgaat tot de zon opkomt, dan is Belgrado jouw stad.

Mijn gidsen en ik leiden je met veel plezier en liefde rond; te voet, op de fiets of op de achterbank van een sputterende Yugo!

Naast toers voor individuen organiseren we ook complete bezoeken voor groepen en bedrijven. Vooral in Belgrado hebben we al voor vele zeer tevreden bedrijven, studenten- en andere groepen reizen mogen organiseren.

Geïnteresseerd? Boek een tour via de website of, als je vragen hebt, stuur me een mail via ralph@gowithnote.com